WhatsMonitor

WhatsMonitor este o aplicatie pentru Android care permite monitorizarea activitatii pe WhatsApp a persoanelor de interes pentru utilizator. Aplicatia aduna date publice despre numerele de telefon introduse si le stocheaza astfel incat utilizatorii sa le poata vizualiza oricand. Serviciul poate fi o unealta nepretuita pentru parinti ingrijorati si poate ajuta managerii sa masoare cat de mult timp petrec angajatii discutand pe WhatsApp. De asemeni, cu WhatsMonitor iti poti da seama cine discuta cu cine prin compararea intervalelor de disponibilitate ale numerelor.
Aplicatia are notificari personalizate atunci cand un contact este disponibi,poate urmari mai multe numere si este in timp real. Pentru o mai buna performanta am implementat un sistem de stocare locala temporara care permite sistemului sa faca fata unui numar mare de clienti, iar clientilor le ofera o experienta mai buna.

Aplicatia poate fi descarcata de pe Play store dar exista un numar limitat de tari in care este disponibila.

Pentru aceasta aplicatie, cea mai importanta parte este cea de pe server, care a fost dezvoltata folosind Ruby on Rails. Legatura dintre clientii din aplicatie si serviciul de colectare de date este o aplicatie server de tip REST, versionata, cu o baza de date Postgres care salveaza zilnic milioane de rezultate. Intregul sistem foloseste serviciile Amazon Web Servicesca sa fie sigur, performant, scalabil si robust.